Follow

Nareszcie doczekałem się pierwszych zbiorów jednej z najbardziej kapryśnej odmiany pomidora - bawole serce! Na zdjęciu również moja pierwsza papryka :)

@nomadbynature o nie nie, ja jestem wrogiem cukru :D

Rozumiem, że to na podniesienie wartości pomidora?

@arek wrogiem, nie wrogiem, raz można spróbować.
Koleżanka w Chinach zaserwowała mi kiedyś pomidory, myślałam, że są posolone, nie przyszło mi nawet do głowy, że są posypane cukrem. Smak mnie bardzo zaskoczył 😄

@nomadbynature @arek zawsze szczypta cukru do sosu pomidorowego leci, podkręca smak!

@arkd w sumie! Do keczupu też dodawany jest cukier 😊 @arek

@nomadbynature @arkd @arek a czasem w keczupie, do cukru dodawane są pomidory

@arek nieartykułowany dźwięk zachwytu na widok bawolich serc

@arek Gratuluję! Takie własne pomidorki to dopiero smakują!

@otwartezrodlo dziękuję! Szczególnie że to mój pierwszy raz, nigdy nic nie uprawiałem :)

@arek A najlepsze jest to, że satysfakcja jest nie tylko w pierwszym roku lecz za każdym razem, gdy się uprawa uda. :-)

@arek Pyszne są. Mięsiste. Na kanapce z masełkiem to niebo w gębie...

Sign in to participate in the conversation
Internet. Czas działać! - serwer Mastodona

Oficjalna instancja Mastodona inicjatywy „Internet. Czas działać!”