Nareszcie doczekałem się pierwszych zbiorów jednej z najbardziej kapryśnej odmiany pomidora - bawole serce! Na zdjęciu również moja pierwsza papryka :)
@nomadbynature o nie nie, ja jestem wrogiem cukru :D
Rozumiem, że to na podniesienie wartości pomidora?
@arek wrogiem, nie wrogiem, raz można spróbować.
Koleżanka w Chinach zaserwowała mi kiedyś pomidory, myślałam, że są posolone, nie przyszło mi nawet do głowy, że są posypane cukrem. Smak mnie bardzo zaskoczył 😄
@nomadbynature @arek zawsze szczypta cukru do sosu pomidorowego leci, podkręca smak!
@nomadbynature @arkd @arek a czasem w keczupie, do cukru dodawane są pomidory
@nomadbynature ja od dawna niczym nie posypuje pomidorów ale good to know ;)
@arek unf
@arek nieartykułowany dźwięk zachwytu na widok bawolich serc
@najodleglejszy ok ;D
@arek Gratuluję! Takie własne pomidorki to dopiero smakują!
@otwartezrodlo dziękuję! Szczególnie że to mój pierwszy raz, nigdy nic nie uprawiałem :)
@arek A najlepsze jest to, że satysfakcja jest nie tylko w pierwszym roku lecz za każdym razem, gdy się uprawa uda. :-)
@arek Pyszne są. Mięsiste. Na kanapce z masełkiem to niebo w gębie...
@arek spróbuj pokroić i posypać cukrem